Meer dan 100.000 euro op de spaarrekening?
Dat wordt betalen!

spaarrekening

Ook in België neemt de druk toe. De Belgische banken zien zich ingevolge de financiële crisis genoodzaakt om de (verplichte) Basel III normen toe te passen, waaronder niet in het minst de strengere leningsnormen. Enerzijds niet slecht, want het behoedt ons ervoor dat zowel eindgebruikers als investeerders zich niet te snel zullen “overlenen”, waardoor de markt dus niet zomaar kan oververhitten. Anderzijds tast het wel degelijk de betaalbaarheid aan, omwille van het gebrek aan cash, ook al kan men door de lage rente gemiddeld 100.000 euro meer lenen dan 10 jaar geleden.

Hoe zit het met de evolutie van de prijzen? Meer dan door intrest en bankvoorwaarden, worden prijzen gestuurd door de wet van vraag en aanbod. Het voordeel hieraan is dat wonen eenmaal een basisbehoefte is en blijft.

Wonen blijft nu eenmaal een basisbehoefte

Komt daarbij dat we tegenwoordig gewoon zijn om veel frequenter wooncycli te doorlopen aangepast aan onze behoeften, zoals:

  • Wonen als service ipv kopen, millenials kiezen voor Flexible Experience, ver weg van een “heb-cultuur”… (YUST = Young Urban Style)
  • Appartementen met een verlengde naar buiten: denk dan aan een terras, of uitzichten op de natuur, …
  • Woningen met tuin op maat van de gezinsfase, herwonnen op langer termijn hun belang door thuisleven – en werk versterkt omwille van Corona
  • Compacte al dan niet serviced woningen door gezinsverdunning
  • Diverse oplossingen voor senioren ingevolge demografie (Alleen al voor 85-plussers noodzaak aan bijna 50.000 units de komende 5 jaar!)
  • Een schrijnend gebrek aan herstelverblijven, sedert de maatregelen van De Block om de verblijfsduur in ziekenhuizen in te korten…
  • Hotels worden vaak vergeten, maar zullen als antwoord op de basisbehoefte die reizen evengoed (geworden) is, in een slimme vorm hun sterke opmars in de juiste centrumsteden zeker verder zetten

 

ONTDEK HET INVESTERINGSVASTGOED VAN REALIS

Aangezien veel van deze doelgroepen zich zomaar niet meer door elke van deze fases kunnen of willen kopen, lijkt de tijd dus rijper dan ooit om de 600 miljard euro op rekeningen, waarvan 300 miljard euro op verliesboekjes, te mobiliseren richting zorgeloze en betrouwbare investeringen (met eventuele verhuuroplossingen). Investeringen die worden gekneed op maat van de tekorten die bestaan op de vastgoedmarkt. Vraag en aanbod ontmoeten elkaar op een heel positieve manier door milieu- en maatschappelijk verantwoorde vormen van vastgoedinvesteringen die ontstaan uit strenge screening van veilige en betrouwbare formules met het gekende RIS-label (Realis Investment Selection).

REALIS-tisch investeren in vastgoed

Laat dat nu, met de voeten REALIS-tisch op de grond, de missie zijn waarin REALIS al meer dan 20 jaar heeft gepionierd en gebouwd: om na secure studie en selectie vraag en aanbod onafhankelijk samen te brengen op een kwalitatieve manier, met topproducten aangepast aan de diverse huurdoelgroepen enerzijds, en met volledig ontzorgde volautomatische huurinkomsten zonder beslommeringen voor de investeerders anderzijds. Op basis van ons misschien naïef maar ook overtuigde motto: “If you can dream it, you can do it!” In samenwerking met ons super team en niet te vergeten onze trusted B2B Partners. 

Misschien beschikt u zelf wel over lopende of aankomende projecten die samen met ons kunnen worden gekneed tot de oplossingen waarvan we zowel direct als via ons Realis Authorized Partner Network ondervinden hoe de vraag toeneemt? Of beseft u gewoon voor uw eigen spaargeld hoe ver het stilaan gekomen is en bent u deze keer wel gemotiveerd om te schakelen met uw verliesboekje terwijl het nog kan?

 

TALK TO US. BECAUSE YOU CAN DO IT...TOO!

Bron: https://www.hln.be/consument/meer-dan-100-000-euro-op-spaarrekening-dat-wordt-betalen-ook-in-belgie-neemt-druk-toe~a48a51f7//