De nieuwe Staatsbon zal géén fiscaal voordeel meer bieden, dus zal belast worden aan 30 i.p.v. 15% roerende voorheffing.
De nieuwe Staatsbon zal géén fiscaal voordeel meer bieden, dus zal belast worden aan 30 i.p.v. 15% roerende voorheffing.

De economie, de overheidsbudgetten en de eindelijk meer realistische wind laten ook geen spectaculaire overheidscadeaus meer toe. Dus zelfs al zou het aanvangsrendement nog 2,75% bedragen, wat zeer te betwijfelen is, dan blijft uw reëel rendement na aftrek van een vermoedelijk gemiddelde inflatie van 2,5% en minstens 2% slechts 0,75%. Want uw rendement wordt niet tussentijds, doch slechts op het einde van een vol jaar wachten uitbetaald.
 
En dan moet er ook nog eens 30% RV van uw basisrendement worden afgetrokken. Dan blijft er finaal slechts een negatief rendement over van ongeveer 0,1%. En dat is dan nog redelijk optimistisch geredeneerd. U leest het goed.
 
Vergelijk dat met een onbelast lange termijn nettorendement van al gauw 3,55% in de betere en beproefde vastgoedinvesteringen, en dan komt u aan een nettoverschil van al gauw 3,6% per jaar.

Of nog duidelijker: op een investering van 200.000 euro een verschil van 7.200 euro per jaar, en een slordige 72.000 euro op 10 jaar.

 

Investeren is al mogelijk vanaf 50.000 euro

 

En dan hebben we belangrijke voordelen nog niet doorgerekend als:

 

  • de kapitalisatie van uw vaste maand- of kwartaalinkomsten
  • de jaarlijkse indexering, waardoor uw inkomsten niet zullen ontwaarden, maar mee evolueren met uw levenskost.

 
Er zit dus heel wat tastbaar poeier achter onze term “inflatiebestendig”. In tegenstelling tot de vaak halve overheids- en marktcommunicatie is dat geen misleidende bla bla, maar betrouwbare boemboem.
 
Bovendien moet u ook niet jaar na jaar nagelbijtend zitten afwachten hoe u zich bij het vrijkomen weer moet oriënteren naar een alternatief. Met alle stress die erbij hoort, terwijl de grote instellingen aan uw mouw trekken om dan toch maar akkoord te gaan met een langdurig relatief laag rendement met vaak relatief hoge beheerskosten en belastingen.
 
Of u kiest voor de
vastgoedoplossingen, waarin een degelijk standvastig rendement wel degelijk compatibel is met de lange termijn. Terwijl dergelijke investering toch meer liquide is dan men denkt. Want dankzij onze Realis Alert Service, vindt uw vastgoed met stabiel rendement al gauw een nieuwe eigenaar.
 
Laat u dus niet van de wijs brengen, en vergewis uzelf.

 

 

Heeft u een vraag over investeren of wonen in één van de REALIS-projecten en wenst u meer informatie of een vrijblijvende afspraak met een van onze ervaren projectspecialisten?

Bel gratis naar 0800 92 000 of vul onderstaand formulier in.

Indien u problemen heeft met het verzenden van bovenstaand formulier, klik hier.