groei studenten

In het huidige academiejaar schreven er zich 4,5% meer studenten in voor het hoger onderwijs dan vorig jaar. Met meer dan 270.500 inschrijvingen is dit ook meteen het hoogste aantal inschrijvingen ooit. Deze stijgingen zijn te zien over de hele lijn qua opleidingen, maar vooral in de lerarenopleidingen én opleidingen in de gezondheidszorg zien we een mooie groei. Dit is mede te danken aan de huidige (corona)situatie dat het werk van zorgpersoneel en onderwijspersoneel positief in het daglicht heeft gezet. Ondanks de moeilijkheden die deze beroepen de dag van vandaag met zich meebrengen, lijken vele studenten hun toekomst gevonden te hebben in deze sectoren.

studentenflat

We kunnen dus stellen dat, ondanks de coronacrisis, het jaar 2021 een groot succes zal zijn op vlak van scholing in België. Zoals de cijfers duidelijk maken springen de studiegebieden Gezondheidszorg en de lerarenopleidingen hier bovenuit. Dit is zeer goed nieuws voor de maatschappij, de gezondheidszorg of het onderwijs maar ook voor onze vastgoedinvesteerders!

Het zal u dan ook niet verbazen dat de vraag naar studentenvastgoed in steden zoals Antwerpen en Lier ook sterk gestegen is. De populaire opleidingen in de gezondheidssector of lerarenopleiding worden dan ook vooral aangeboden in deze twee studentensteden. De studentencampussen in deze steden zijn volledig verhuurd, wat ook meteen het bewijs is van het succes.

Bovenop het positieve nieuws qua populariteit, de groei in de studentensteden en opleidingen, hebben de REALIS projecten een zorgeloze verhuur verzorgd door een professionele partij én garanderen ze een gewaarborgd en vast inkomen. Wilt u meer te weten komen over studentenvastgoed in Antwerpen en Lier? Onze projectspecialisten staan u met veel plezier bij.

NEEM CONTACT OP