Belgische spaarder verliest meer dan 22 miljard euro in 2021.

Spaarboekje

Recordbedrag op spaar- en zichtrekeningen.

In 2021 werd er op de gereglementeerde spaarrekeningen in België, ondanks de aanhoudend lage rente, een nieuw record bereikt. Zo staat er in totaal 300,05 miljard euro op onze spaarboekjes, ruim 13 miljard méér dan in december 2020.

Maar ook op de klassieke zichtrekeningen merken de banken een serieuze stijging. Argenta bank meldt een toename van 10%, Belfius zelfs een stijging van 15%. Veel spaarders doen namelijk niet meer de moeite om geld over te schrijven naar de spaarrekening omdat het spaarboekje nauwelijks meer opbrengt.

Verlies aan koopkracht.

Door de inflatie is de reële rente (rente van de spaarrekening minus de inflatie) zelfs negatief. Deze bedroeg het voorbije jaar -5,6% à -5,7%. Met andere woorden: Alle Belgische spaarders samen verloren meer dan 22 miljard.

REALIS heeft het alternatief voor uw verliesboekje.

Dat sparen essentieel is in een goede financiële planning is evident. Een bedrag achter de hand houden voor onverwachte uitgaven is dan ook slim. Maar voor het overige deel van uw vermogen zijn er wél alternatieven die rendabel zijn met de nodige zorgeloosheid en veiligheid. Vastgoed is voor veel investeerders (van beginner tot expert) dan ook hét alternatief om toch rendement te halen. Naast de maandelijkse geïndexeerde huurinkomsten heeft vastgoed namelijk ook een groot meerwaardepotentieel. Zo stegen woningen in 2021 met 7,6%, appartementen met 5,7%. REALIS – dé Real Estate Investment Specialist - biedt de investeerder daarbovenop ook nog eens goed uitgekiende investeringsformules aan waarbij uw inkomsten voor lange periodes gegarandeerd zijn en u de volledige vrijheid geven om te verkopen wanneer u wilt voor welke prijs.

Voordelen van een vastgoedinvestering geselecteerd door REALIS

  • Zorgeloze formules mogelijk waarbij u zelf niets moet doen
  • Garantieperiodes afhankelijk van het project van 1 jaar tot 30 jaar
  • Altijd de mogelijkheid om te verkopen wanneer u wilt, voor welke prijs u wilt
  • Streng geselecteerd vastgoed met hoogste potentieel op meerwaarde
  • Mogelijkheid tot financieren omdat u altijd aankoopt in volle eigendom

 

ONTDEK HET INVESTERINGSVASTGOED VAN REALIS

Wilt u meer te weten komen over vastgoedinvesteringen?

Onze projectspecialisten geven u met plezier een antwoord op al uw vragen en stellen u een plan op maat voor.
Neem vrijblijvend contact op.

Indien u problemen heeft met het verzenden van bovenstaand formulier, klik hier.