Op 6 februari was vastgoedinvesteerder Luc te gast bij De Inspecteur op Radio 2. Luc vroeg zich af welke voorwaarden het succes van zijn erkende assistentiewoning bepaalden. Zoals het een goede inspecteur betaamt, nam de Inspecteur de woningmarkt onder de loep en formuleerde hij enkele onderbouwde aandachtspunten voor assistentiewoningen. Bij REALIS leggen wij onszelf bij elk project strenge voorwaarden en kwaliteitseisen op. Ontdek onze aanpak en de manier om van uw investering in assistentiewoningen een gegarandeerd succes kunt maken.

'Assistentiewoningen rijzen als paddenstoelen uit de grond. Een winstgevend zaakje? Informeer je goed voor je investeert.”
- De Inspecteur, Radio 2

Investeren in vastgoed

 

Het antwoord van REALIS

Bij REALIS beseffen we maar al te goed dat een strenge, uitvoerige selectie het succes van een vastgoedinvestering grotendeels bepaalt. Net om die reden werd het RIS-label (Realis Investment Selection) in het leven geroepen: een kwaliteitslabel dat aantoont dat een REALIS-project voldoet aan bepaalde voorwaarden. Voorwaarden die ook door De Inspecteur geformuleerd werden en het succes van uw investering voorspellen.

1. Is het vastgoed ideaal gelegen?

Vooraleer REALIS een project selecteert, wordt vraag en aanbod nauwkeurig in kaart gebracht: waar zijn er assistentiewoningen te kort, en waar is er dus het laagste risico op leegstand?

Met het doelpubliek in het achterhoofd gaan wij op zoek naar een rustige, toch centrale locatie waar er in de nabije omgeving – liefst op wandelafstand – heel wat te doen is. Zo kunnen bewoners maximaal genieten van een wandeling, fietstochtje, een leuk restaurant in de buurt en nog zoveel meer.

Daarnaast is ook de bereikbaarheid heel belangrijk. Een zorgvuldige selectie en heel wat (buurt)onderzoek garanderen dat er voldoende openbaar vervoer is en de projecten dicht bij belangrijke invalswegen liggen.

2. Is het vastgoed aangepast aan de noden van de bewoners?

De Inspecteur stelt als voorwaarde dat de technische accommodatie afgestemd is op de behoeften van de doelgroep, maar voor REALIS gaat het veel verder. Niet enkel op technisch vlak moet de residentie voldoen aan de noden van de bewoners, maar ook op architecturaal vlak. Zo zijn de assistentiewoningen (en de gemeenschappelijke ruimtes) rolstoeltoegankelijk, beschikken zij over een aangepaste badkamer en een oproepsysteem met noodknoppen.

3. Is het vastgoed en de werking erkend door het Agentschap Zorg en Gezondheid?

Een assistentiewoning wordt al dan niet bekroond met de erkenning van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Een project krijgt deze erkenning niet zomaar en er zijn strenge eisen aan verbonden. Zo is er een minimumoppervlakte vereist van 40 m2, moet er een noodoproepsysteem voorzien worden en een aanwezige woonassistent die ondersteuning biedt en helpt bij administratieve kwesties. Een volledig overzicht van de voorwaarden vindt u op de website van het Agentschap Zorg en Gezondheid.

Om de kwaliteit van de dienstverlening te garanderen en ook de investeerders van de REALIS-projecten te ontlasten, kiest REALIS er vaak voor om uitbating en verhuur over te laten aan professionals. Dit biedt u meer garanties dan wettelijk bepaald.

OPGELET

Binnenkort zal de Belgische overheid wellicht het nieuw woonzorgdecreet goedkeuren dat enkel nog erkende assistentiewoningen toelaat. Wilt u uw investering niet zien falen? Dan investeert u beter in een zorgvastgoedproject mét erkenningslabel.

4. Beschikt u als eigenaar over woonvoorrangsrecht?

Natuurlijk schuilt er in een zorgvastgoedinvestering ook een woonoplossing voor de investeerder. De noodzaak om naar een aangepaste woning te verhuizen komt dan misschien niet altijd gepland, het is wel de bedoeling dat u een beroep kunt doen op uw eigendom wanneer dat nodig is. Elk van de REALIS-projecten geeft de eigenaar woonvoorrangsrecht of een alternatief, afhankelijk van de overeenkomst met de uitbater.

5. Is er een oplossing voor het geval dat de assistentiewoning niet verhuurd wordt?

Bij REALIS bieden we de investeerders zoveel mogelijk garanties en dus genieten investeerders bij REALIS van een gewaarborgde huur, verzekerd door promotor, uitbater of REALIS zelf.

Overtuigd van de REALIS-kwaliteit en benieuwd naar het zorgvastgoed van REALIS?
Maak een afspraak en geef aan onze projectspecialisten aan welke garanties voor u van absoluut belang zijn.

Contact

Wie goed selecteert en dus slim investeert, kan een hoog rendement behalen met zijn erkende assistentiewoning. Bent u nog op zoek naar een interessant project om uw vastgoedportefeuille uit te breiden? Dan zijn Residentie De Veiling (1) – één van de kleinere projecten van REALIS – of Residentie Botanic (1) ongetwijfeld een waardevolle aanvulling.

Botanic

 

Erkende assistentiewoningen in een groene oase: Residentie Botanic in Puurs

Investeren vanaf € 194.760 – reeds 70% verkocht

  • 54 erkende assistentiewoningen
  • Verhuur en uitbating door ervaringsrijke zorgspecialist Assist
  • Hoogstaande architectuur & veel lichtinval
  • Private binnentuin & ruime gemeenschappelijke ruimtes
  • Nabij verbindingswegen (A12) & openbaar vervoer
  • Zorg-, woon- en comfortdiensten, voor elke levensfase
  • Fantastische investeringsvoordelen

Meer weten over Residentie Botanic?

Meer informatie

 

Stedenbouwkundige informatie: Vg, Ag, Gemrup, Gmo, Gvkr, Gvv.

Residentie De Veiling

 

Erkende assistentiewoning mét succesgarantie: Residentie De Veiling in Hoogstraten

Investeren vanaf € 250.200 - reeds 65% verkocht

  • 20 ruime, rolstoeltoegankelijke erkende assistentiewoningen (72 – 118 m2)
  • Centrale ligging in Hoogstraten met alle voorzieningen nabij
  • Officieel erkend door het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid
  • Een waaier aan ondersteunende zorg- en comfortdiensten
  • Hoog aantoonbaar nettorendement vanaf 5,05 % (2)
  • Fiscale voordelen waaronder een verlaagd btw-tarief à 12% (1)
  • Verhuurgarantie (3)

Nog meer voordelen van Residentie De Veiling ontdekken?

Meer informatie

 

Stedenbouwkundige informatie: Vg, gemeenschapsvoorzieningen en openbaar nut, Gmo, Gvkr, Gvv, effectief overstromingsgevoelig gebied Overstromingsgevoelig gebied

BRON: https://radio2.be/de-inspecteur/let-op-als-je-een-assistentiewoning-koopt
(1) Voorwaarden op aanvraag.
(2) Gemiddeld op 10 jaar, o.v.v. financiering. Simulatie o.b.v. specifieke parameters. Voorwaarden op aanvraag.
(3) Gewaarborgd door REALIS gedurende looptijd contract.