Instapklare woningen doen het goed op de vastgoedmarkt, en vooral bij jongeren. Maar liefst 84% van de Belgische jongeren onder 35 jaar kiest vandaag voor een instapklare woning. Meer dan de helft gaat zelfs voor nieuwbouw. Denkt u aan investeren? Investeer slim en kies voor een nieuwbouwproject van REALIS.

Meer en meer vraag naar nieuwbouw

Instapklare woningen worden steeds populairder. Dat blijkt uit een onderzoek van InSites Consulting in opdracht van AXA-bank. Waar 76% van de twintigers en dertigers twee jaar geleden voor een instapklare woning koos, stijgt dat aantal nu met 8%. Parallel met deze tendens neemt ook de intentie van jongeren om te renoveren af. Slechts 16% kiest er vandaag voor om een woning te renoveren, terwijl dat twee jaar geleden nog 24% was.

Energiezuinig, graag

Bij de keuze van een nieuwe woning speelt vooral energiezuinigheid vandaag een grote rol. Waar het energieprestatiecertificaat (EPC) van een woning enkele jaren geleden slechts een verplicht nummertje was bij de verkoop of verhuur van een huis of appartement, geeft het nu vaak de doorslag in de aankoopbeslissing. In de studie van InSites Consulting zegt maar liefst 81% van de jongeren dat ze energiezuinig wonen belangrijk vinden. Aangezien oudere woningen vaak een hoge EPC-waarde hebben, geven ze de voorkeur aan nieuwbouw- of instapklare woningen. Voor energiezuinige renovatie van een bestaande woning ontbreekt het de jongeren vaak aan tijd, middelen en expertise.

Rendabel investeren in nieuwbouw

Met de stijgende populariteit van instapklare woningen vormt nieuwbouwvastgoed een duurzame investering voor uw vastgoedportefeuille. Nieuwbouwwoningen beantwoorden eerst en vooral aan de strikte bouw- en energievoorschriften in Vlaanderen en Brussel. Daarnaast stijgt de reële waarde van een nieuwbouwwoning sneller dan de waarde van een bestaande woning en kunt u bij een investering rekenen op een hoog nettorendement.

Maak de juiste keuze met REALIS

Investeren in nieuwbouwvastgoed is een veilige keuze. Wilt u zeker zijn van uw aankoop en opbrengst? Vertrouw voor uw keuze op een expert. Kies voor REALIS en ontvang een persoonlijk plan op maat van uw ambities. Reken op onze jarenlange ervaring en maak samen met uw vastgoedexpert van elke investering een succesverhaal.

Bron: https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/bouwen-verbouwen-of-kopen/verbouwen-of-renoveren/instapklaar-graag-jongeren-willen-niet-renoveren/