De Europese Centrale Bank (ECB) voert een beleid die de depositorentes naar negatieve cijfers duwt, tot grote zorg van bankiers in België en de rest van de eurozone. Door dit beleid is er een toenemende druk op de banken om ook hun rentes te verlagen, wat hen handenvol geld kost, want zij kunnen amper nog een marge behalen. Dit is ook voor ons, de klanten, slecht nieuws. Helaas ziet het er niet naar uit dat deze situatie snel zal veranderen.

Wat is de depositorente?

De depositorente is de rente die banken moeten betalen om hun cashoverschotten bij de centrale bank van de eurozone te parkeren. Het is een soort strafrente, die hen vanzelfsprekend handenvol geld kost. De ECB wil de banken ertoe aanzetten om met dat geld leningen uit te keren aan bedrijven en gezinnen, in de plaats van het op te potten. Daarmee wil de ECB de Europese economie stimuleren.

Nulrente

Nulrente tot negatieve rente

Tot voor kort boden spaarrekeningen in België nog een bepaalde zekerheid, waarbij de overheid namelijk een minimumrente oplegt van 0,11%. Maar aan die zekerheid lijkt ondertussen een einde aan te zijn gekomen. De rente van de spaarrekeningen worden door vele banken herleid naar 0%. Een direct gevolg van de aanhoudende lage rentetarieven.

Het ziet er ook niet naar uit dat het daarbij zal stoppen, er wordt zelfs gesproken van een negatieve rente van -0,50% bij klanten met meer dan € 500.000 op hun spaarrekening. Zij moeten dus effectief betalen om hun geld bij de bank te parkeren. De bescherming van de koopkracht van de spaarders glijdt daardoor gestaag verder bergaf.

Veiliger oorden

Deze pijnlijke evolutie bij de banken maakt het steeds duidelijker dat men beter op zoek gaat naar andere oorden om geld te zien renderen. Oorden zoals vastgoed bieden een rendabel én veilig alternatief. Tenminste, als er all-in-formules aan gekoppeld worden, die uw investering bovendien nog eens zorgeloos maakt, met tastbaar en bewijsbaar vast rendement dat wel nog de moeite loont!

 

ONTDEK ONZE VEILIGE, BETROUWBARE EN RENDABELE PROJECTEN

Wilt u meer te weten komen over de nulrente en vastgoedinvesteringen?

Onze projectspecialisten geven u met plezier een antwoord op al uw vragen en stellen u een plan op maat voor.
Neem vrijblijvend contact op.

Indien u problemen heeft met het verzenden van bovenstaand formulier, klik hier.