Bent u op zoek naar een investering maar weet u niet zeker voor welk type vastgoed u best kiest? Dan is het belangrijk dat u nagaat tot welk investeringsprofiel u behoort. Bij de bank is het verplicht om eerst zo’n beleggersprofiel te bepalen. Voor vastgoed bestaat zo’n dergelijke verplichting niet. REALIS doet dit wel, vrijblijvend, zodat u kan overgaan tot een welbedachte investering dat écht bij u past.

 

Bepaal uw investeringsprofiel

Er zijn 3 grote profielen: de traditionele, zorgeloze en all-in investeerder. Uw profiel wordt bepaald op basis van uw kennis en ervaring, uw financiële situatie en doelstellingen op korte en lange termijn. Elk type profiel heeft zijn voordelen en typische kenmerken.

 

Investeerdersprofiel

 

1. Traditionele investeerder

Als traditionele investeerder heeft u vooral als doelstelling om een appeltje voor de dorst aan te leggen. Investeren in vastgoed werd grotendeels met de paplepel in de mond doorgeven door uw ouders en zo heeft u al wat ervaring met vastgoedinvesteringen. U bent zeker bereid om zelf het beheer van de investering in handen te nemen.

Herkent u zichzelf hierin? Dan is residentieel vastgoed, zoals een klassiek appartement, het meest geschikte vastgoedtype voor u!

 

2. Zorgeloze investeerder

Als zorgeloze investeerder bent u op zoek naar zekerheid op alle vlakken. Ofwel heeft u nog geen ervaring en wilt u liefst het beheer uit handen geven aan een betrouwbare partij. Ofwel heeft u al een vastgoedportefeuille en wilt u dit aanvullen zonder al te veel extra werk. U bent geïnteresseerd in vastgoed waarmee u toch één of andere connectie heeft.

Studentenvastgoed is de ideale investering voor de zorgeloze investeerder. Voor dit type vastgoed heeft u bovendien slechts een klein budget nodig maar geniet u toch van een mooi rendement. U koopt bijvoorbeeld een studentenflat aan voor uw studerende kinderen en om dan later te verhuren. Of omgekeerd, eerst verhuren tot zoon- of dochterlief zelf gaat studeren. De verhuur en het beheer van uw studentenflat gebeurt volledig door een professionele partij. 

 

3. All-in investeerder

U bent de tegenpool van de traditionele investeerder. Met andere woorden, u wilt zoveel mogelijk uit handen geven en u kiest zonder twijfel voor professionele begeleiding, ongeacht of u al veel ervaring heeft of niet. Als all-in investeerder bent u op zoek naar vastgoedformules waarbij alles voor u wordt gedaan en u gewoon kunt genieten van de inkomsten. U verkiest garanties op rendement, zodat er geen onzekerheid is zoals bijvoorbeeld bij beleggingen op de beurs.

Als all-in investeerder kiest u best voor city flats,  zorgvastgoed of BLISS vastgoed. Dit zijn vastgoedtakken die steeds een all-in formule aanbieden.
Nieuwbouwappartementen of studentenvastgoed zijn ook interessant maar dan moeten zij ook gekoppeld worden aan een all-in formule.  Uw vastgoed wordt dan beheerd door een - door REALIS streng geselecteerde - professionele partij. Deze partij zorgt ervoor dat er huurders gevonden worden, dat u elke maand uw huurinkomsten ontvangt en (kleine) herstellingen op redelijke termijn uitgevoerd worden.   Geen rendementsverlies, geen zorgen.

 

Eens dit type, altijd dit type?

Een investeringsprofiel is uiteraard een dynamisch gegeven. Uw verwachtingen, financiële situatie en engagement kunnen immers evolueren met de tijd. Daarom is het belangrijk om regelmatig stil te staan bij uw investeringsportefeuille. Heeft u nog wel de juiste projecten in handen? Kiest u niet beter voor de begeleiding van specialisten voor het beheer? Of wordt het niet tijd om meer in een ander vastgoedtype te gaan investeren?

Alleen door op tijd en stond opnieuw stil te staan bij de verschillende elementen die uw investeerdersprofiel bepalen, kunt u uw vermogen maximaal laten renderen.

REALIS, Your Private Real Estate Investment Advisor

Investeert u via REALIS, dan kunt u steeds rekenen op de expertise van onze specialisten bij uw keuzes. U kunt op elk moment met een van onze adviseurs in gesprek over uw profiel en portefeuille. Zijn er aanpassingen nodig, dan bepalen we samen een plan van aanpak.

 

Ik wil een gratis adviesgesprek