historisch lage rente

 

Onlangs opperde Jean-Pierre Mustier, voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB), het idee om ook particulieren te onderwerpen aan een negatieve spaarrente. Vanaf een bedrag van € 100.000 zou men in dat geval dus moeten betalen om te mogen sparen. Een mogelijke oplossing voor de economische recessie en een gegarandeerde nachtmerrie voor de spaarders? Het blijft voorlopig koffiedik kijken. Maar waarom blijven de Belgen – ondanks alle negatieve berichten – hun geld oppotten en vooral, wat is een rendabel alternatief?

Spaarrekeningen kosten ons 7 miljard euro reële koopkracht

Op de Belgische spaarrekeningen staat zo’n 270 miljard euro. Door de inflatie van 1,6% verliezen we jaarlijks zo’n 7 miljard euro reële koopkracht. De spaargelden worden dus steevast minder waard. De laatste maanden vragen topbankiers bovendien om de rente te verlagen. De commerciële banken hebben te veel lasten omdat de Belgen (te) veel sparen. De banken moeten namelijk het spaargeld bij de ECB parkeren en worden nu al aan een negatieve rente van 0,4% onderworpen. Daarnaast betalen banken ook heel wat taksen én moeten ze de minimumrente van 0,11% uitkeren aan de spaarders.

 

Economische tip

Wie op zoek is naar een investering die standvastig en rendabel is, kijkt logischerwijs naar investeringsvastgoed. Bij de REALIS-projecten investeert u steeds in rentabiliteit, veiligheid en zorgeloosheid. REALIS maakt een duidelijk verschil op het vlak van begeleiding, maar ook in de selectie van het vastgoed. Alle vastgoedprojecten worden namelijk aan strenge kwaliteitseisen onderworpen en krijgen het toonaangevende RIS-label – een indicatie voor een topinvestering.

 

Ontdek de projecten van REALIS

 

 

Bronnen: https://www.hln.be/geld/waarom-blijven-we-ons-geld-oppotten-we-verliezen-7-miljard-euro-per-jaar-door-te-sparen~a9650bbf/ https://www.hln.be/de-krant/geert-noels-over-negatieve-spaarrente-op-spaarboekje-betalen-om-te-mogen-sparen-de-mensen-pikken-dat-niet~a1fc90d0/